Powered by blogger | Modified by
Η στήλη "επί τροχάδην" έχει προσωρινά παγώσει...

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Ο PHYLAX "ΕΒΛΗΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ" ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΛΛΑ...

Ο Κωστής Γεωργίου, δημιουργός τού Phylax του παλαιού Φαλήρου, χρησιμοποιεί συχνά στα έργα του ένα συγκεκριμένο κόκκινο χρώμα. Επίσης, έχει κάνει αρκετά έργα με φιδίσιο κεφάλι. Βλέπεις, κάθε καλλιτέχνης έχει τα σκαλώματά του. Αν μάλιστα έχεις μαθητεύσει δίπλα στον Δημήτρη Μυταρά ο οποίος μοιάζει ένα έργο του να το έχει τραβήξει από τα μαλλιά κάνοντας εκατοντάδες παραλλαγές του, όλα μοιάζουν φυσιολογικά.

Όχι για κάποιους χριστιανοταλιμπάν, οι οποίοι έριξαν από το βάθρο του τον Phylax σε μια οργανωμένη ενέργεια όπου συμμετείχαν 15 άτομα σύμφωνα με πληροφορίες. Θα τους τρομάξω με τα δικά τους τώρα αναφέροντας τις γραφές... γιατί έχει πλάκα...

"καὶ ἐβλήθη ὁ δράκων, ὁ ὄφις ὁ μέγας ὁ ἀρχαῖος, ὁ καλούμενος Διάβολος καὶ ὁ Σατανᾶς, ὁ πλανῶν τὴν οἰκουμένην ὅλην, ἐβλήθη εἰς τὴν γῆν..."

Τι έγινε ρε αλάνια; Βιάζεστε να πραγματοποιηθεί η αποκάλυψη; Τς τς τς...

Τι ακούω να σκέφτεσαι τώρα ο αλαφροΐσκιοτος; Πως η συγκεκριμένη προφητεία δεν εννοεί αυτό; Πρόσεξε γιατί το συγκεκριμένο βιβλίο δεν αφήνει περιθώρια για ερμηνείες. Μην σου φορτώσει ο θεός τας πληγάς της αποκάλυψης και μη χάσεις το μερίδιό σου από το δέντρο της ζωής και τη θέση σου στην πόλη την αγία.

"Μαρτυρῶ ἐγὼ παντὶ τῷ ἀκούοντι τοὺς λόγους τῆς προφητείας τοῦ βιβλίου τούτου. ἐάν τις ἐπιθῇ ἐπὶ ταῦτα, ἐπιθήσει ὁ Θεὸς ἐπ᾿ αὐτὸν τὰς πληγὰς τὰς γεγραμμένας ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ·

καὶ ἐάν τις ἀφέλῃ ἀπὸ τῶν λόγων τοῦ βιβλίου τῆς προφητείας ταύτης, ἀφελεῖ ὁ Θεὸς τὸ μέρος αὐτοῦ ἀπὸ τοῦ ξύλου τῆς ζωῆς καὶ ἐκ τῆς πόλεως τῆς ἁγίας, τῶν γεγραμμένων ἐν τῷ βιβλίῳ τούτῳ."

Οκ, εννοείται πως δεν πρόκειται για σοβαρό κείμενο. Αλλά θα το σοβαρέψουμε αμέσως τώρα αναφέροντας τις γραφές της ξύστρας αυτή τη φορά. Ακολουθεί λοιπόν απόσπασμα καθόλου άσχετο με το θέμα από αρθράκι της ξύστρας για τον Κώστα Βαρώτσο, τον δημιουργό του γυάλινου δρομέα.

"Όταν ο ίδιος καλλιτέχνης κλήθηκε από το δήμο του Τορίνο στην Ιταλία να κοσμήσει με ένα γλυπτό του την πλατεία Benefica, ξεκίνησε μία διαδικασία που κράτησε έξι μήνες. Το Τορίνο ακόμη δε φιλοξενούσε σε δημόσιο χώρο κανένα σύγχρονο έργο. Ο καλλιτέχνης έκανε προτάσεις ξανά και ξανά. Τελικά κατέληξαν σε τρία σχέδια, τα οποία ψηφίστηκαν από τους δημότες προκειμένου να αποφασιστεί ποιο θα πραγματοποιηθεί..."

Αλλά πού τέτοια παιδεία από τους "υπεύθυνους" στην Ελλάδα; Χιλιάδες σιδεριές αμινιάριστες έχουν γεμίσει τις πόλεις της ταλαίπωρης Ελλάδας χωρίς να ρωτήσει κανείς κανέναν. Αλλά αλήθεια τώρα, δεν ξέρατε αστέρια μου πως έτσι όπως είναι ο Phylax θα προκαλέσει τους χριστιανούς; Αυτό δηλαδή είναι ηθικό; Ενώ ταυτόχρονα για τις ίδιες ομάδες που προσπαθούν να μας επιβάλλουν το σωστό, κατά τη γνώμη τους, τρόπο σκέψης είναι λάθος τα θρησκευτικά σύμβολα ή ακόμη και οι καμπάνες που χτυπούν; Πάρ' τε το αλλιώς. Κάτι κάνετε λάθος.

Όποιος παρατήρησε διπολισμό στα προλεγόμενα αφού στην αρχή τα χώνουν στους χριστιανοταλιμπάν ενώ αργότερα σε όσους έστησαν τον Phylax μάλλον έχει ο ίδιος θέμα.

Επίσης όποιος παρεξηγήθηκε από τον όρο χριστιανοταλιμπάν, μάλλον είναι χριστιανοταλιμπάν και ο ίδιος ή τουλάχιστον τους φιλεί. Ο απλός χριστιανός, ο χωρίς φανατισμό (αμαρτία) δε μπορεί να επικροτεί τέτοιους βανδαλισμούς. Αντ' αυτού θα έπρεπε κάπως οργανωμένα να αγωνιστεί ώστε να απομακρυνθεί ο Phylax από το βάθρο του κι εγώ θα ήμουν μαζί του και θα έβαζα και υπογραφή. Και σοβαρολογώ απόλυτα. Όχι επειδή δε μου αρέσει το έργο, καλούτσικο είναι. Όχι επειδή δίνω σημασία στις γραφές, στους διαβόλους και τους τριβόλους, (αυτούς τους έχω γραμμένους. κι ας εμφανιστεί ποτέ μπροστά μου αν τολμάει κανένας σατανούλης. Θα του πάρει ο διάβολος τ' αυτί κι ο διάκος το κεφάλι.) Αλλά ρε φίλε κατανοώ πως δε γίνεται να σε προκαλούν έτσι... Κατανοώ την ψυχολογία σου που σε οδηγεί σε ταλιμπανισμό αφού δε φαίνεται να ακολουθείς τα λόγια του Χριστού. Αντίθετα, τα ερμηνεύειες. Καλώς ή κακώς όπως κι αν έχει, αυτοί οι χριστιανοί είσαστε πολλοί. Πλειοψηφία. Κακώς για μένα και δεν κρύβω πως διαφωνώ κάθετα με αυτή τη θρησκεία σε αρκετά βασικά της σημεία αλλά και με τις θρησκείες γενικότερα. Αλλά αφού είσαστε πολλοί, δεν πρέπει να σας προκαλούν έτσι.

Εκτός αν το θέλησαν. Και κάτι μου λέει πως αυτές τις εξελίξεις πρέπει να τις είχαν ψιλοπροβλέψει οι υπεύθυνοι αλλά για τους δικούς τους λόγους έστησαν τον Phylax. Αν δεν προέβλεψαν τις αντιδράσεις, τότε δεν είναι υπεύθυνοι και πρέπει να καθαιρεθούν ως αποτυχημένοι. Η τέχνη και ο τρόπος σκέψης δεν επιβάλλονται φασιστικά. Διδάσκονται βήμα-βήμα.

Τέλος να πούμε πως ο δήμαρχος έδωσε εντολή ο Phylax να επανέλθει στη θέση του αφού επισκευαστεί... Ε ναι, η τρέλα θα συνεχιστεί. Πληροφορίες που θεωρούν πως πρόκειται να ερωτηθούν οι δημότες αν ενοχλούνται από το έργο ώστε να αποφασίσουν πλειοψηφικά αν θα επανατοποθετηθεί ελέγχονται ως ανακριβείς γιατί αυτό θα ήταν κάτι σαν... δημοκρατία.

Αναπτήρας

   
Ακολουθήστε την ξύστρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΑναγνώστεςΤελευταία σχόλια