Powered by blogger | Modified by
Η στήλη "επί τροχάδην" έχει προσωρινά παγώσει...

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ ΠΙΣΤΟΙ

Ο κόσμος ήταν πάντα γεμάτος βλαμμένους που στο όνομα του αόρατου παιδικού τους φίλου ή στο όνομα του απλού γήινου ιδεολογικού τους καθοδηγητή σκορπούσαν τρόμο, θάνατο, ανασφάλεια... Οι πιο διάσημοι βλαμμένοι τον τελευταίο καιρό ανήκουν σε αυτούς που ελπίζουν πως στο τέλος της ημέρας θα ταΐζουν χωρίς πρόβλημα την πείνα και τα σεξουαλικά τους πάθη.

Όλα αυτά ως επιβράβευση για τη βία και το θάνατο που σκόρπισαν στους άπιστους πιστούς ενός άλλου αόρατου φίλου.

Και οι παλιότεροι (και νυν μισοεκπολιτισμένοι) -διαφορετικής (;) πίστης- δυτικοί βλαμμένοι το ίδιο πίστευαν λίγο-πολύ όταν δρούσαν στο όνομα του δικού τους θεού. Στο μόνο που διέφεραν ήταν στο τι θεωρούσαν παράδεισο.

Στη "δημοκρατία" η πίστη σε φανταστικούς φίλους-προστάτες προστατεύεται. Οι εν λόγω προστάτες αυτοβαπτίζονται δημοκράτες αντιρατσιστές. Και όταν κάποιος θίξει θρησκείες γίνονται οι ίδιοι φασίστες ρατσιστές για να κλείσουν τα στόματα, αρχικά βαπτίζοντας τις αντίθρησκες απόψεις ρατσιστικές. Αν κακολογήσεις την πίστη κάποιου θεωρείσαι εχθρός της δημοκρατίας. Αντίθετα, αν πάρεις ένα βρέφος και το βαπτίσεις σε μια πίστη που δεν επιλέγει θεωρείσαι καθ' όλα δημοκράτης. Είναι νόμιμο λοιπόν στη δημοκρατία να φυτεύεις ιδέες σε βρέφη αλλά παράνομο να προσπαθείς να τις ξεριζώσεις.

Μπερδεύτηκες; Καλά έκανες. Γιατί είναι μπερδευτικό. Δεν είναι σίγουρο το αν απαγορεύεται να πεις βλαμμένο κάποιον που πιστεύει σε αόρατο φίλο που τον ωθεί σε δολοφονίες. Το σίγουρο όμως είναι πως αν μιλήσεις εναντίον της πίστης μιας ομάδας ανθρώπων θεωρώντας 'την επικίνδυνη θεωρείσαι ρατσιστής.

Όμως κορίτσια απαντήστε σε μερικές απλές ερωτήσεις. Το "ισλαμικό κράτος" αποτελείται από βλαμμένους που οδηγούνται στη βία λόγω της πίστης τους; Πρέπει οι υπόλοιποι να πολεμήσουν το "ισλαμικό κράτος" μέχρι να αναθεωρήσουν την πίστη τους τόσο ώστε να μην τους οδηγεί σε όσα κάνουν; Ή μήπως πρέπει να εξολοθρευτεί τελείως επειδή άνθρωποι που πιστεύουν τέτοιες βλαμμενιές δεν αλλάζουν ή αλλάζουν πολύ δύσκολα;

Ξέρεις γιατί στο διεστραμμένο μυαλό του "δημοκράτη" οι ερωτήσεις που διατυπώθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο θεωρούνται ρατσιστικές; Επειδή η κάθε μια ξεχωριστά περιέχει αναφορά στην πίστη σε συγκεκριμένους αόρατους φίλους. Χωρίς αναφορά στην πίστη εκφράζονται ελεύθερα οι απόψεις που θεωρούν επικίνδυνο το "ισλαμικό κράτος". Και το θεωρούν επικίνδυνο γιατί είναι. Αλλά είναι επικίνδυνο λόγω συμπεριφοράς. Όχι λόγω πίστης. Κι αν είναι κακό λόγω της πίστης είναι επειδή η πίστη αυτή προέρχεται από συγκεκριμένη υπερβολική ερμηνεία όσων ο αόρατος φίλος ορίζει. Εκεί είναι το κακό. Στην ερμηνεία των κειμένων. Όχι στα κείμενα αυτά καθ' αυτά. Γιατί επειδή για τον "δημοκράτη" η πίστη είναι "προσωπικό δεδομένο" δε μπορεί να είναι κακή και σίγουρα απαγορεύεται να την θίξεις. Κάτι άλλο φταίει. Η ερμηνεία. Μια φορά ψυχοπαθείς οι σχολαστικοί πιστοί, δυο φορές όσοι δημιουργούν νόμους που τους προστατεύουν. Η λέξη "σχολαστικοί" στην προηγούμενη πρόταση είναι ιδιαίτερη και κρύβει αλήθειες. Η αλήθεια είναι πως οι μουρλοί που σκορπάνε τον τρόμο δεν εμπνεύστηκαν μόνοι τους την πίστη τους. Διάβασαν συγκεκριμένα εδάφια ιερών κειμένων της "θρησκείας της αγάπης" και αποφάσισαν πως -όπως και τα υπόλοιπα- είναι θεόπνευστα. Ακριβώς ότι έκαναν και οι προκάτοχοί τους, οι εκπρόσωποι της άλλης θρησκείας της αγάπης. Κείμενα διάβαζαν κι εκείνοι. Που τους καλούσαν ανοικτά στην ανάληψη των όπλων.

“Ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν” (Ματθ. ι’ 34-37)

"Δεν ήρθα να φέρω ειρήνη αλλά πόλεμο"

Πείτε την ξύστρα ρατσιστική, αλλά δε μπορούμε παρά να αφιερώσουμε το τελευταίο στιχάκι "Ya gotta bullet in ya fuckin' head!" από ένα παλιό αγαπημένο τραγουδάκι των Rage Against The Machine στους ανά τους αιώνας πιστούς που σκορπάνε τον τρόμο και ιδιαίτερα στους σχολαστικούς ισλαμιστές. Αλλά ταυτόχρονα θα το αφιερώσουμε και στο ίδιο το συγκρότημα το οποίο υιοθετεί συγκεκριμένες ιδεολογίες.

Μια στιγμή, μια στιγμή...

Και σε όσους ακολουθούν συγκεκριμένες ιδεολογίες απ' όπου κι αν προέρχονται. Ποια η διαφορά του κομμουνιστή, του σοσιαλιστή, του "δημοκράτη", του φασίστα, του εθνικοσοσιαλιστή ή του όποιου βαπτισμένου βλαμμένου από τον πιστό ενός αόρατου φίλου; Καμία! Όποιος κρίνει πως οι παρακάτω στίχοι έχουν καμία σχέση με κάλεσμα σε πόλεμο προφανώς και είναι βλαμμένος. Ya gotta bullet in ya head! σημαίνει "είσαι πυροβολημένος". Σημαίνει δηλαδή στην αμερικανική αργκό ότι ακριβώς και στην ελληνική αργκό. Σημαίνει "είσαι βλαμμένος". Έχει πλάκα το "βλαμμένος", είναι ιδιαίτερη βρισιά, γι αυτό και η κατάχρηση του όρου. Βέβαια κάποιος πυροβολημένος προφανώς και μπορεί να βρει πάτημα για να κατηγορήσει την ξύστρα για ρατσιστική συμπεριφορά. Και μάλλον "δημοκράτης" θα είναι αυτός που θα το κάνει. Ξέρουν αυτοί τα κόλπα διαστρεύλωσης της λογικής...

Ya standin' in line
Believin' the lies
Ya bowin' down to the flag
Ya gotta bullet in ya head!
   
Ακολουθήστε την ξύστρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΑναγνώστεςΤελευταία σχόλια