Powered by blogger | Modified by
Η στήλη "επί τροχάδην" έχει προσωρινά παγώσει...

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

ΨΩΜΙ Ή ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ - ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Τα παλιά τα χρόνια, ένα συνηθισμένο παιδικό πρωινό συχνά περιλάμβανε εκτός των άλλων ένα απλό γλύκισμα. Ψωμί με ζάχαρη. Η απλούστατη αυτή ιδέα με σχεδόν μηδενικό κόστος και χρόνο παρασκευής κάτω του ενός λεπτού, ήταν πολύ δημοφιλές και τα παιδιά -και όχι μόνο- το κατανάλωναν συχνά κυρίως το πρωί πριν ξεκινήσουν για το σχολείο.

Σήμερα, γνωρίζοντας όσο ποτέ το κακό που κάνει η ζάχαρη, φαντάζει αδιανόητη η απευθείας κατανάλωση ζάχαρης. Ωστόσο τι μέσα σε ένα παρασκευασμένο γλυκό, τι απευθείας. Κι εκτός αυτού η ζάχαρη που αρκούσε για δύο φετούλες ψωμί ή φρυγανιά είναι πολύ λιγότερη από αυτή που περιέχει ένας αναψυκτικό, ένας τυποποιημένος "χυμός φρούτων" ή μια μερίδα συνηθισμένο γλυκό. Αν σου αρέσει σαν ιδέα τότε μάλλον δε θα είχες πρόβλημα να φας τη ζάχαρη με το κουταλάκι. Αν πάλι φαντάζεσαι πως δε θα σου αρέσει αλλά έχεις όρεξη να εξερευνήσεις τις συνήθειες μιας άλλης εποχής νά πως θα το πετύχεις...

Η συνταγή -λέμε τώρα- είναι απλή. Φέτες ψωμί ή φρυγανιές πασπαλίζονται με ζάχαρη αφού πρώτα βραχούν ελαφρά. Το νερό είναι απαραίτητο και έχει διπλό σκοπό. Συγκρατεί τη ζάχαρη πάνω στη φέτα, ενώ ταυτόχρονα ποτίζει σε βάθος τη γλύκα. Το πόσο θα βραχούν οι φέτες και το πόση ζάχαρη θα στρωθεί πάνω τους είναι θέμα ορέξεως και ο καθένας καταλήγει στην δικής του αρεσκείας ζαχαρόφετα μετά από δοκιμές.

   
Ακολουθήστε την ξύστρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες



Τελευταία σχόλια