Powered by blogger | Modified by
Η στήλη "επί τροχάδην" έχει προσωρινά παγώσει...

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΜΟΝΗ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ

Μερικές φορές η "ξύστρα" είναι υπερβολικά -ίσως- καυστική απέναντι σε κάποια θέματα που για κάποιους είναι ευαίσθητα. Τον περασμένο Νοέμβριο όταν καταρρίφθηκε ένα Ρωσικό αεροσκάφος από τους Τούρκους, κάποιοι διάβασαν στο γεγονός τις προφητείες του Παΐσιου. Τότε, με ένα κείμενο περισσότερο -ίσως- ειρωνικό απ' ότι έπρεπε προσπαθήσαμε να δείξουμε κάτι...

Πως ένα τέτοιο γεγονός δε σημαίνει πως ξεκίνησε ρωσοτουρκικός πόλεμος και σίγουρα δε σημαίνει πως ήρθε η ώρα να πάρουμε την πόλη. Το ερέθισμα ήταν οι πανηγυρισμοί των προφητειόφιλων και η πίστη τους πως τα γεγονότα ήρθαν και θα γίνουν όλα όπως τα είπε ο προφήτης. Και μάλιστα άμεσα.

Να πως αντέδρασε σχολιαστής με το όνομα ο καιρός γαρ εγγύς, "Οταν μεχρι Μαϊο - Ιουνιο του 2016 (σε 6 μηνες και κατι δηλαδη ) ,θα χουν γινει και τα ελληνοτουρκικα και θα εχουν μπει ολα σε μια βαση για να γινουν ολα αυτα που λεει ο Παϊσιος, ανεβαστε ξανα,(αν προλαβετε) το παραπανω κειμενακι να γελασουμε." Τελικά φαίνεται πως και προλάβαμε και φτάσαμε σε μία νέα ρωσοτουρκική συμφωνία παρά στο δρόμο προς τα δώρα. Δείτε όσα λέγαμε πιέζοντας εδώ.

Ας ξανασυζητήσoυμε λοιπόν. Από τη στιγμή που γεννώνται τέτοιες προφητείες, κάθε λίγους μήνες συμβαίνουν πράγματα που αν θες τα ταιριάζεις. Και τότε μοιάζει στον πιστό εγγύς ο καιρός. Συμβαίνει συνεχώς εδώ και χιλιάδες χρόνια. Επιτέλους, ας διδαχτούμε από το ότι ο καιρός χιλιάδες φορές πριν δεν ήρθε ενώ όλοι ήταν σίγουροι. Όσοι αγαπάμε αυτό που λέγεται Ελλάδα, με όποιο τρόπο την αγαπάμε, πρέπει να καταλάβουμε πως πρέπει να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις. Κανείς δεν πέτυχε επειδή κάτι του χαρίστηκε. Μπορεί να σου χαριστεί λίγη τύχη και να κερδίσεις ένα λαχείο ή μπορεί να σου έρθει από έναν ξεχασμένο συγγενή μια κληρονομιά. Ποτέ μα ποτέ όμως ένα ολόκληρο κράτος, δε χαρίστηκε σε έναν λαό. Πρέπει να το κερδίσεις και μετά να το διατηρήσεις μόνος σου.

Κι ας έχουν υπ' όψιν τους οι προφητειόπληκτοι πως οι πνευματικοί καθοδηγητές του χριστιανισμού θεωρούν πως μια προφητεία μπορείς να την κατανοήσεις μόνο όταν αυτή έχει εκπληρωθεί και ποτέ πριν. Επίσης απάντηση χρειάζεται και η ειρωνική αντιμετώπιση που τυγχάνουν από μέρους των ίδιων των πιστών οι "μετά Χριστόν προφήτες". Κάπου στη χριστιανική διδασκαλία θα βασίζονται για να λοιδορούν έτσι, αλλά εμείς δεν είμαστε ειδικοί. Όσοι πιστοί, ας μελετήσουν. Αλλά ή δέχεσαι τους μετά Χριστόν προφήτες ή όχι. Θα μου πεις από την άλλη, ο Παΐσιος ανακηρύχτηκε όσιος, επομένως κάτι σημαίνει αυτό. Χμμ και η αποκάλυψη μετά Χριστόν δεν γράφηκε; Τέλος πάντων, μικρή σημασία έχουν όλα αυτά.

Ας σκεφτούμε τις προσδοκίες που δημιουργούν οι συγκεκριμένες προφητείες. Το να προσβλέπεις στην κατάκτηση μιας πόλης στην οποία δεν κατοικούν δικοί σου πλέον, δε μοιάζει και τόσο χριστιανικό. Αλλά πάλι, δεν είναι η "ξύστρα" ειδική να αποφασίσει γι αυτό. Ας μιλήσουν οι ηγέτες του χριστιανισμού στην Ελλάδα οι οποίοι θρέφουν τις προφητείες που κρύβουν στα δώρα των Ρώσων μια ιμπεριαλιστική και άρα -σε τελική- ηθικά αντιχριστιανική διάθεση. Κι είναι και το άλλο... Άντε και σου έδωσαν την Πόλη. Με 12 εκατομμύρια μουσουλμάνους κατοίκους. Τι την κάνεις; Ή μήπως προσβλέπεις να σου την δώσουν άδεια; Ελπίζουμε όχι...

Οι Ρώσοι ό,τι μεγάλο έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, είναι το μεγάλο φιάσκο των Ορλωφικών όταν και υποκίνησαν μια μη προετοιμασμένη καταστροφική επανάσταση. Αυτό και τίποτε άλλο. Όλα αυτά βέβαια εν μέσω ρωσοτουρκικού πολέμου. Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.

Αν περιμένεις δώρα, θα έρθει η μέρα που ακόμη κι αν εσύ ξυπνήσεις ζωντανός, η Ελλάδα γύρω σου θα κείται νεκρή, δολοφονημένη από τις ελπίδες στις οποίες βασιζόσουν. Ας επικεντρώνεις στις δράσεις σου χωρίς να ανεβάζεις στο ζυγό τα δώρα που σου υπόσχονται οι προφητείες κι αν αυτά για κάποιο ακατανόητο λόγο έρθουν για πρώτη φορά στην ιστορία, ας έρθουν. Τώρα αν τα παραπάνω λόγια σού φαίνονται "νεοταξικά", με γεια σου με χαρά σου. Το σίγουρο είναι πως αν βλέπεις αντίπαλα στρατόπεδα κάθε φορά που κάποιος διαφωνεί με κάτι που πιστεύεις δείχνοντάς σου τους κινδύνους, μόνο σε όσα αγαπάς κάνεις κακό.

   
Ακολουθήστε την ξύστρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΑναγνώστεςΤελευταία σχόλια