Powered by blogger | Modified by
Η στήλη "επί τροχάδην" έχει προσωρινά παγώσει...

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

5 ΤΥΠΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ. ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ;

Η κατσαρίδα, αυτό το έντομο με τις ειδικές ικανότητες επιβίωσης, σε φυσικό περιβάλλον το μόνο που την ενοχλεί, πέρα από τους εχθρούς της, είναι το κρύο. Έτσι, δεν ευδοκιμεί σε υψόμετρα άνω των 2.000 μέτρων ή στις παρά τους πόλους περιοχές. Υπάρχουν 3.500 είδη κατσαρίδας. Η εξέλιξη πιστεύει πως η πρώτη κατσαρίδα εμφανίστηκε πριν 300.000.000 χρόνια.

Οι ειδικές ικανότητες με τις οποίες είναι προικισμένες, οδήγησαν κάποιες να κατοικήσουν ακόμη και σε υπονόμους. Φαίνεται λοιπόν πως ο δημιουργός έδωσε ρητές εντολές στις κατσαρίδες. "Αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν". Το γεγονός αυτό τις έκανε εχθρό του ανθρώπου αφού προσπαθούν να φωλιάσουν μέσα σε σπίτια όπου η εύρεση τροφής είναι ευκολότερη. Έτσι, οι σκληρές μάχες που έχουν ξεσπάσει στην ιστορία μεταξύ ανθρώπου και κατσαρίδας, είναι τουλάχιστον δισεκατομμύρια, ίσως και τρισεκατομμύρια. Στην επαρχία οι άνθρωποι δεν φοβούνται τις κατσαρίδες. Στην πόλη είναι αλλιώς, αν και οι κάτοικοι των πόλεων δικαιολογούνται λέγοντας πως δεν τις φοβούνται. Τις σιχαίνονται. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, το πώς αντιμετωπίζει ο κάτοικος της πόλης μια κατσαρίδα εξαρτάται από το θάρρος του, τη γνώση του, το φύλο του.

Σε αυτόν τον αιώνιο πόλεμο που κορυφώθηκε από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν αποχετεύσεις, στο ανθρώπινο στρατόπεδο υπάρχουν πέντε διαφορετικού τύπου μαχητές:

1. Η πρωτάρα γυναίκα. Το σημαντικότερο είναι η πρόληψη. Έτσι, φροντίζει και ρίχνει χημικά στο σπίτι κάθε τόσο. Στη θέα των πτωμάτων κλείνει την πόρτα και αναζητά κάποιον που θα καθαρίσει τον τόπο του εγκλήματος. Μετά την περισυλλογή του πτώματος τα σκουπίδια πετιούνται άμεσα στους κάδους. Ακολουθεί σφουγγάρισμα και άμεσος επαναψεκασμός με χημικά γιατί τα προηγούμενα καθαρίστηκαν από τη σφουγγαρίστρα. Αν όμως κάποια κατσαρίδα πέσει στην αντίληψή της πριν πεθάνει, αρχίζει η πιο περίεργη μάχη. Αν υπάρχει άντρας στο σπίτι, ουρλιαχτό-σάλπισμα εφόδου ειδοποιεί τον συμπολεμιστή στο μέτωπο. Ο άντρας ανταποκρίνεται αμέσως γιατί διαφορετικά η γειτονιά θα πιστέψει πως δολοφονεί τη γυναίκα και θα φωνάξει την αστυνομία. Ο εχθρός αντιμετωπίζεται με τρόπους που θα δούμε παρακάτω. Αν δεν υπάρχει άντρας στο σπίτι, η πρωτάρα γυναίκα αναζητά από το κινητό τον πρώτο διαθέσιμο κατσαριδοφονιά. Αν πάλι δεν καταφέρει κάτι, φεύγει από το σπίτι συνεχίζοντας την προσπάθεια εύρεσης του απελευθερωτή από το δρόμο, ένα φιλικό σπίτι, την καφετέρια της γειτονιάς που δεν είχε επισκεφτεί ποτέ πριν στα 30 χρόνια που ζούσε εκεί...

2. Η έμπειρη γυναίκα. Έχει φροντίσει κι αυτή να ρίξει χημικά σε όλο το σπίτι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν βρεθεί αντιμέτωπη με πτώμα, ρίχνει πάνω του μισό ρολό χαρτί κουζίνας και το περισυλλέγει. Και σε αυτή την περίπτωση η μεταφορά των σκουπιδιών στους δημοτικούς κάδους είναι άμεση. Ακολουθεί κλασικά σφουγγάρισμα και επαναψεκασμός. Αν όμως η έμπειρη γυναίκα βρεθεί αντιμέτωπη με μία ζωντανή κατσαρίδα αδειάζει ένα κατσαριδοκτόνο πάνω της. Αν το έχει ήδη καταναλώσει στα πλαίσια της πρόληψης, αδειάζει πάνω στο έντομο ένα μπουκάλι οινόπνευμα ή ασετόν και μετά σκέφτεται να της βάλει φωτιά. Λέγεται πως η μία στις δύο πυρκαϊές προκαλείται με αυτόν τον τρόπο. Οκ, υπερβολή. Πάντως σε κάθε περίπτωση οι γυναίκες φόνισσες κατσαρίδων αισθάνονται όπως ο αθλητής ή η αθλήτρια που βγαίνει από ένα ρινγκ μεικτών πολεμικών τεχνών (ΜΜΑ).

3. Ο πρωτάρης άντρας. Πράττει ακριβώς ότι και η έμπειρη γυναίκα.

4. Ο έμπειρος άνδρας. Αναζητά ένα πρόχειρο φονικό όπλο, τη λιώνει, τη μαζεύει με λίγο χαρτί κουζίνας και την πετάει στα σκουπίδια.

5. Ο παρασημοφορημένος. Δεν αναζητά το φονικό εργαλείο αν δεν το δει μπροστά του τις πρώτες στιγμές της μάχης. Ακόμη κι αν είναι ξυπόλητος θα τη λιώσει με την πατούσα. Αν πάλι δεν την φτάνει με το πόδι, θα τη λιώσει με την παλάμη. Γνωρίζει καλά πως αν χάσει χρόνο προσπαθώντας να βρει το φονικό όπλο ίσως ο εχθρός προλάβει να πάει σε κάποια χαραμάδα-χαράκωμα και τότε θα είναι υποχρεωμένος να κηρύξει χημικό πόλεμο. Και γνωρίζει καλά πως τα χημικά δεν ξεπλένονται από τον οργανισμό τόσο εύκολα όσο μια λιωμένη κατσαρίδα από το δέρμα...

Εσείς σε ποια κατηγορία μαχητών ανήκετε;

   
Ακολουθήστε την ξύστρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΑναγνώστεςΤελευταία σχόλια